Je bekijkt nu Wobbelyoga… een gezond gevoel voor ritme

Wobbelyoga… een gezond gevoel voor ritme

Wobbelyoga logo

 

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergroot en creativiteit, balans en kracht stimuleert.

De Wobbel is niet alleen goed voor de kleine yogi’s, maar is ook vriendelijk voor het milieu. Hij is namelijk volledig vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout. Daarnaast zijn de natuurprodukten EKO wolvilt en duurzaam kurk in de Wobbel verwerkt. De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kg, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

Wobbelyoga is in 2017 ontstaan in Nederland, maar is snel aan het uitgroeien naar alle uithoeken van de wereld! Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga met de vele mogelijkheden van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd en lijf. De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en hun zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.

Het actieve, uitdagende aan Wobbelyoga trekt ook jongens aan, die bij “gewone” kinderyoga meestal in de minderheid zijn. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af!

Op de wobbel is een totale coördinatie vereist. De linker- en rechterhersenhelft werken samen wanneer we samengestelde bewegingen aanbieden. Zeker kruisbewegingen, waarbij bijvoorbeeld linkerarm en rechterbeen tegelijk worden gebruikt, dragen bij tot een goede samenwerking van beide hersenhelften. Deze samenwerking is essentieel bij het ontwikkelen van schoolse vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen.

De Wobbel kan ook ingezet worden in de lessen ouder en kindyoga …
Samen met mama of papa proberen in balans te blijven, ritmisch te schommelen, genieten van spanning en ontspanning …

Zo veel moois om te doen en te beleven … en dat  in die prachtige zaal van Boventoon, of tijdens de zomermaanden, in de fantastische tuin, een oase van rust in hartje Torhout!

Wobbelyoga

Geef een antwoord