NaGeBa vzw heeft als doel zoveel mogelijk mensen te verenigen en hen op een inspirerende manier te laten ontplooien. En, als je mensen wil samenbrengen, dan heb je in de eerste plaats mensen nodig. Want zoiets doe je niet alleen. Daarom hebben we ervoor gekozen om met verschillende partners samen te werken. Enerzijds vaste partners waarmee we het jaar rond activiteiten organiseren. En anderzijds gastpartners, die 1 keer of af en toe iets brengen.   We stellen ze graag aan je voor:    

Lies Schoetens

Dans en beweging lopen  al sinds mijn vroege kindertijd als een rode draad doorheen mijn leven. Eerst was er gymnastiek en het beoefenen van allerlei sporten. Later ben ik in het dansen gerold en  ben ik op ontdekking gegaan. Van passie en overgave heb ik geproefd in de Afrikaanse dans, de vrijheid en de ruimte van het ontdekken ben ik tegengekomen in de 5 ritmes, de confrontatie en de aanvaarding in de dans – en bewegingstherapie.  Via dans en beweging  vind ik de weg naar ontspanning en stilte . Maar één van mijn grootste drijfveren is de puurheid die ik beleef tijdens het dansen en de openheid die daardoor kan ontstaan. Met deze ervaring neem ik jullie graag mee tijdens de sessies dans en beweging.

“PUURdansen is een vrije manier van bewegen en dansen. Je wordt uitgenodigd om met je aandacht naar je ademhaling te gaan, de verschillende lichaamsdelen in beweging te brengen, apart  en in verbinding met elkaar. Je komt weer meer in verbinding met jezelf, met de anderen, met je omgeving. Je gaat letterlijk je hartslag weer voelen. Je levenskracht, vuur en passie worden weer aangesproken.  Je zelfvertrouwen krijgt een boost,  plezier en vreugde komen op de voorgrond. Naar het einde toe keren we ons naar binnen en is er een moment van relaxatie, meditatie.
Geen ervaring nodig, enkel heel veel goesting!”

Jade Vervisch

In 2010 begon Jade haar ‘yoga journey’ als yogini, in 2017 besloot ze om een teacher training te volgen. Tijdens haar ashtanga vinyasa yoga teacher training vond ze rust in beweging en in het fysiek uitputten van haar lichaam. Maar ook de rust en de ontspanning van yin yoga is volledig op haar lijf geschreven.

Met een zachte stem begeleidt ze haar lessen om je volledig te laten ontspannen en zo in contact te komen met jezelf. Jade heeft ervaring met verschillende soorten yoga. Lessen als ashtanga, vinyasa, yin yang, yin en aerial yoga geeft ze wekelijks. Tijdens de zomer komt ook wel eens SUP yoga voor. Ook acro yoga kan ze op haar lijstje afvinken.

Jade: “Ik maar min lessen graag speels en toegankelijk voor iedereen. Zowel beginners als gevorderde yogi’s vinden wat ze zoeken in mijn lessen.”

Jade staat gekend voor haar intense lessen. Zowel in ashtanga yoga maar ook in yin yoga steekt ze graag voor elke yogi een uitdaging. Natuurlijk is er ook de ruimte om nieuwe variaties uit te proberen. Ook als dit nog niet voor jou weggelegd is, neemt ze toch met plezier de tijd om je alles stap per stap uit te leggen en bij vragen kan je na de les zeker bij haar terecht. Yoga is haar passie en dat straalt ze uit.

www.jadeyoga.be

Andy Vanbeveren

Andy Vanbeveren

Boventoon is in Vlaanderen ondertussen een begrip geworden als het gaat over concerten met klankschalen en gongs. Andy Vanbeveren is specialist ter zake en verzorgt geregeld ontspannende ligconcerten. Maandelijks begeleidt hij ook onze yoga-docenten met zijn prachtige verzameling instrumenten.

Af en toe licht hij via een workshop of een lezing ook toe over ontspanningsgerelateerde onderwerpen. Als relaxatietherapeut is hij immers goed geplaatst om onderwerpen zoals stress, ademhaling, bewustwording, voeling te verduidelijken.

Andy is ook restorative yoga teacher en wekelijks geeft hij op dinsdag Easy Yoga, waar hij deze herstellende yoga combineert met relaxatie, mindfulness en uiteraard… live muziek.

www.boventoon.be

YOGA MET ELINE

Eline Vanoutrive

Jaren terug kwam ze in contact met yoga en sedertdien is haar leven compleet verandert. Eline volgde tal van opleidingen en workshops bij diverse yoga teachers.

Innerlijke rust vinden, bewuster worden van je lichaam en je ademhaling, de flexibiliteit van je lichaam verbeteren, meer kracht opbouwen,… Het zijn slechts enkele van de vele voordelen van het beoefenen van yoga.

(http://www.elineyoga.org)

KAREN STEELANT

Karen Steelant

Geboeid door oude Indische tradities binnen de yoga en pur sang docente. Zo kun je Karen het best omschrijven.

Elke yogales wordt voorafgegaan door een korte inleiding waarbij de les een totaal andere dimensie krijgt. Tijdens haar lessen viniyoga is er steeds ruime aandacht voor de bewustwording van je ademhaling, wat leidt tot een rustige geest.

facebook.com/satyatieneryoga