fbpx
1-32 (0)499 18 05 06 info@nageba.be

Onze partners

NaGeBa heeft als doel zoveel mogelijk mensen te verenigen en hen op een inspirerende manier te laten ontplooien.
We organiseren tal van toffe groepsactiviteiten waaronder yoga sessies, yoga workshops, workshops en lezingen rond voeding, concerten, workshops en lezingen rond persoonlijke ontwikkeling, enz. Het volledige aanbod vind je terug in onze agenda.
De meeste van deze activiteiten gaan door in de prachtige ruimtes van Boventoon in Torhout.

En, als je mensen wil samenbrengen, dan heb je in de eerste plaats mensen nodig.
Want zoiets doe je niet alleen.
Daarom hebben we ervoor gekozen om met verschillende partners samen te werken.
Enerzijds vaste partners waarmee we het jaar rond activiteiten organiseren.
En anderzijds gastpartners, die 1 keer of af en toe iets brengen.

We stellen ze graag aan je voor:

Lies Schoetens

Dans en beweging lopen  al sinds mijn vroege kindertijd als een rode draad doorheen mijn leven. Eerst was er gymnastiek en het beoefenen van allerlei sporten. Later ben ik in het dansen gerold en  ben ik op ontdekking gegaan. Van passie en overgave heb ik geproefd in de Afrikaanse dans, de vrijheid en de ruimte van het ontdekken ben ik tegengekomen in de 5 ritmes, de confrontatie en de aanvaarding in de dans – en bewegingstherapie.  Via dans en beweging  vind ik de weg naar ontspanning en stilte . Maar één van mijn grootste drijfveren is de puurheid die ik beleef tijdens het dansen en de openheid die daardoor kan ontstaan.

Met deze ervaring neem ik jullie graag mee tijdens de sessies dans en beweging. “Even de tijd nemen alleen voor jezelf, samen met anderen. Tijdens deze sessies gaan  we  vrij en ongedwongen dansen en bewegen  waarbij we ook onze stem gaan verkennen, onze grenzen ontdekken en misschien verleggen, de passie die in ons leeft weer durven voelen, ons vuur leven. Al dansend kan je ook weer in contact komen met de rust die in je leeft maar nu misschien ver weg lijkt. Loslaten en toelaten wat er echt is . Misschien zal je van al wat hier genoemd  wordt niets voelen, misschien word je gewoon blij van bewegen en dansen op muziek, soms op de stilte. Die frisse,  vrije energie voelen die je misschien kon voelen als kind toen je in het gras kon liggen en kijken naar de wolken en fantaseren, vrij en blij. Niets moet er, veel kan er. Misschien worden je dromen weer helder, misschien ontdek je nu pas waarom je bent waar je nu bent.

Lies Schoetens

Deze danssessies zijn geïnspireerd op dans- en bewegingstherapie waaronder Authentic Movement en Laban Movement Analyses met invloeden vanuit yoga en Afrikaanse dans, maar vooral met wat er leeft in ieder van ons. Iedere maand komt er een specifiek thema aan bod dat we zullen meenemen  in onze beweging.

Er wordt aandacht besteed aan ademhaling en herhaling, centeren, aarden, in en uit contact gaan…

Voor deze dans heb je geen danservaring nodig, wel de zin om te bewegen, op verkenning te gaan, stil te staan en te ontdekken.”

www.puurdansen.be

Andy Vanbeveren

Andy Vanbeveren van Boventoon is in Vlaanderen ondertussen een begrip geworden als het gaat over klankschalen en gongs. Hij is specialist ter zake en verzorgt geregeld ontspannende ligconcerten. Maar ook zijn workshops weten heel wat mensen te inspireren. Maandelijks begeleidt hij ook onze yoga-docenten met zijn prachtige verzameling instrumenten.

Af en toe licht hij via een workshop of een lezing ook toe over ontspanningsgerelateerde onderwerpen. Als relaxatietherapeut is hij immers goed geplaatst om onderwerpen zoals stress, ademhaling, bewustwording, voeling te verduidelijken.

Andy is ook restorative yoga teacher en wekelijks geeft hij op dinsdagavond en donderdagochtend Easy Yoga, waar hij deze herstellende yoga combineert met relaxatie, mindfulness en uiteraard… live muziek.

Maandelijks geeft hij op maandagavond ook een sessie stoelyoga, afgewisseld met af en toe yoga nidra.

www.boventoon.be

 

Sluit Menu