fbpx
1-32 (0)499 18 05 06 info@nageba.be
An Block

An Block

YogaNblock

Namasté,

YogaNBlock is de samensmelting van Yoga en An Block, en dat is precies waarvoor ik sta en hoe ik door het leven ga.

Begin jaren 2000 is yoga in mijn leven gekomen na een jarenlange en zware carrière als aerobic-, step-, bodypump- en spinning instructor.  De geleverde inspanningen begonnen hun tol te eisen van mijn lichaam maar stoppen met een job als lesgever was geen optie.  Nu ik yogalessen geef kan ik op een gezonde en gebalanceerde manier met mijn spieren, gewrichten en geest omgaan en is de liefde voor het lesgeven alleen maar groter geworden.

Mijn grootste motivatie haal ik uit het begeleiden en coachen van mensen naar een gezonder en evenwichtiger leven. Vroeger kon het niet gek en zwaar genoeg maar nu probeer ik door yoga mensen zowel lichamelijk als geestelijk te helpen, met liefde en respect voor het eigen lichaam en haar grenzen.

 

Na vele opleidingen, bijscholingen en workshops in binnen- en buitenland en dankzij 15 jaar ervaring ben ik uitgegroeid tot een “specialleke” in de yoga wereld.  Geen geitenwollen sokken en zweverige toestanden,  maar groepslessen, privé lessen, bedrijfs incentives, yoga events en yoga reizen met de nodige dosis rock & roll en zelfrelativering.  Mijn focus is hoofdzakelijk gericht op het fysieke aspect en een veilige uitvoering zonder echter het mentale en rustgevende uit het oog te verliezen. 

Als je mij vraagt wat yoga voor mij betekent dan zeg ik zonder twijfel “connection”. Yoga doet je connecteren met je ademhaling, met je lichaam en met je geest … maar het gaat zoveel verder …. door yoga (en een betere ademhaling) ga je ook beter connecteren met de mensen rondom je, met je familie en je vrienden, met je klanten, … je connecteert met de wereld waarin je leeft.

 

Wie, wat, hoe en waar?

Ik studeerde af als regentes Lichamelijke opvoeding in 1992. Verder studeren wilde ik zeker (o.a. om geen dom blondje te zijn :-)) maar ik wist al van mijn 13-de dat het iets moest zijn met sport.

Aangezien ik sinds 1989 actief ben als lesgever in verschillende sportcentra (aerobics, stepaerobics, figuurtraining, tae-bo, spinning, …), liet ik het onderwijs, van bij het begin, voor wat het was en verkoos om fulltime aan de slag te gaan als groepsles-instructor. Mijn versie van Jane Fonda werd mijn passie.

Nog steeds geeft ik les in verschillende fitnessclubs (La Gym en David Lloyd, Antwerpen). Echter, in de loop der jaren verving ik de klassieke lessen zoals body pump en spinning door yogalessen… Mijn lichaam was uitgeput door overtraining en elk spiertje in mijn lichaam deed pijn.

In mei 2000 maakte ik kennis met yoga. Het was liefde op het eerste zicht en ik besloot yoga een kans te geven. Yoga was immers goed voor het lichaam.

Al snel begon yoga voor mij een manier van leven te worden en dankzij het regelmatig volgen van bijscholingen en opleidingen in binnen- en buitenland bij o.a. Sri K. Pattabhi Jois (in India), Anthony Prem Carlisi (in Sri Lanka) David & Dough Swenson, Elsie Matthijssens, David Williams, Chuck Miller (in India), Maty Ezraty (in India), Jef & Harmony Lichty (in India), Tias & Surya Litlle, Rusty Wells, Kirsten & Mitchell (in Thailand) ben ik uitgegroeid tot een levendige, grappige, inspirerende & energieke yoga teacher.

Mijn man had in het begin wel een beetje schrik dat ik zou gaan zweven :-), geitenwollen sokken zou gaan dragen of nooit meer naar een feestje zou willen. Hij kwam er echter snel achter dat ook de minder-yoga-dingen van het leven op mijn pad zouden blijven.

Saai zijn mijn lessen zeker niet!!! Ben je klein of groot, dik of dun, sportief of onsportief…. doordat ik (door mijn vele kwetsuren in een vorig leven) elke pose kan afbouwen of opbouwen kan IEDEREEN ALLES meedoen! Laat je angst achter & rol je mat uit om het zelf te voelen!!! 

www.yoganblock.be

Sluit Menu